Ads Top

Informatiemiddag en demonstratie paprika-oogstrobot op 4 september

Op donderdag 4 september organiseert Wageningen UR Glastuinbouw een informatiemiddag over de resultaten van het Europese onderzoeksproject Clever Robot for Crops (CROPS). Het onderzoek heeft onder andere geleid tot de ontwikkeling van de paprika-oogstrobot, die tijdens de bijeenkomst wordt gedemonstreerd. De informatiemiddag vindt plaats bij Demokwekerij Westland in Honselersdijk. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Na 3,5 jaar onderzoek is de integratie van de ontwikkelde modules van de oogstrobot afgerond. Onlangs is de performance van de robot in een commerciële kas onderzocht voor wat betreft oogstsucces, cyclustijden en oorzaken van fouten. De resultaten van deze experimenten, inclusief een economische analyse, worden tijdens de informatiemiddag van 4 september gepresenteerd. Ook wordt er een demo met de robot gegeven. Deze demo zal in de expositiehal plaatsvinden, dus niet in een paprikagewas.

De informatiemiddag vindt plaats in het Innovatie en Demonstratiecentrum (IDC) Robotica dat gevestigd is in Demokwekerij Westland, Zwethlaan 52, 2675 LB Honselersdijk. Daar wordt de robot op dit moment tentoongesteld. De tentoonstelling en de informatiemiddag vallen binnen het 'Robotica en mechatronica evenement glastuinbouw'.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.