Ads Top

Zorg-robot ZORA gaat kunst maken

De inmiddels wereldberoemde zorg-robot ZORA is door kunstenaar Pim Smit uitgenodigd om samen een kunstwerk te maken voor de stichting To Walk Again van de Belgische triatleet Marc Herremans ...en die invitatie is aanvaard!

Deze bijzondere schildersessie vindt plaats op vrijdag 21 november 2014 om 13.30 u bij Galerie Pim Smit te Tienen. Robot ZORA zal de grote meesters uit de kunstwereld bestuderen en vervolgens het penseel oppakken om samen met Pim kunst te maken.

De humanoïde robot kreeg de naam ZORA: Zorg Ouderen Revalidatie en Animatie. ZORA is een 57 centimeter hoge programmeerbare robot die over allerlei sensoren beschikt. De robot wordt onder meer ingeschakeld bij revalidatieoefeningen in verpleeg- en verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. ZORA is de eerste humanoïde robot ter wereld die effectief met mensen wordt ingezet – een Belgische primeur.

ZORA wordt ingezet in woonzorgcentra bij ouderen, in revalidatiecentra of scholen bij kinderen met autisme en op eenheden neurologie of pediatrie in een ziekenhuis. In België is ZORA reeds in 24 verschillende WZC’s, ziekenhuizen en scholen actief.

Pim Smit maakte eerder al kunst met Eddy Merkcx, Kim Clijsters, Scala & Kolancy Brothers, Jean Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Freddy de Kerpel, Tia Hellebaut, Marc Herremans, Richard Krajicek, Edwin van der Sar, Clown Bassie en vele anderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.