Ads Top

HitchBOT bezoekt UT

De Canadese liftrobot HitchBOT brengt momenteel een bezoek aan Twente en dus mag een ontmoeting met zijn ‘broertjes en zusjes’ van de UT niet ontbreken. Prof. Vanessa Evers van de vakgroep Human Media Interaction nodigde HitchBOT uit voor een rondleiding.

Hitchbot werd geboren in 2013, is 1.40 meter lang en heeft het uiterlijk van een zesjarig jongetje.  Zijn avontuurlijke trektochten worden wereldwijd door een half miljoen liefhebbers gevolgd. De voornamelijk via sociale media (Twitter, Facebook en Instagram) communicerende robot uit Canada is met z’n ontwerpers en ouders David Harris Smith (McMaster University) en Frauke Zeller (Ryerson University) drie weken op bezoek in Twente.

HitchBOT was erg blij met de uitnodiging van Vanessa Evers, zo laat de robot op Instagram weten, en ontmoette de Twentse campusrobot FROG (Fun Robotic Outdoor Guide). Voor de FROG past de kennismaking met HitchBOT in een mooi rijtje speciale ontmoetingen, waarin bijvoorbeeld ook Koning Willem Alexander staat.

“Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, zelfs met een robot genaamd FROG, die normaal gesproken rondleidingen geeft in musea en dierentuinen”, zegt HitchBOT. “Ik dacht altijd dat ‘frogs’ groen waren, maar deze is rood en erg leuk. Aan het einde van de dag hebben we zelfs het DesignLab verkend, erg interessant!”

HitchBOT ging pas twee keer eerder op reis. Na een tocht door z’n vaderland Canada maakte de avontuurlijke robot vorig jaar z’n eerste buitenlandse trip naar Duitsland. Daar werd hij als lifter door veel mensen meegenomen naar steden en evenementen. De jonge lifter kwam op uitnodiging van Concordia Film, Theater en Expositie naar Twente en was eerder te gast bij Kunst in het Volkspark in Enschede.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.