Ads Top

Aandacht voor Brabantse robots tijdens beursgong

BOM directeur Jan Pelle luidt op vrijdag 28 augustus om 9.00 uur de beursgong en benadrukt daarmee de kansen die er liggen voor Brabant en Nederland binnen de snel groeiende roboticamarkt. Dit doet hij in gezelschap van de twee oprichters van One of A kind Technologies. One of A Kind Technologies is een koploper uit Eindhoven op het gebied van robotica en vision technologie, waar de BOM in investeert.

Op de slotdag van de Week van regionaal ondernemerschap brengt de BOM hiermee de bedrijvigheid en ondernemerschap in Brabant onder de aandacht. De BOM richt graag de schijnwerpers op de mogelijkheden die robotica biedt voor het Brabantse bedrijfsleven.

De BOM bracht begin dit jaar de kansen in kaart voor Brabantse hightech ondernemingen op het gebied van robotica. Tal van sectoren zijn geholpen met moderne, snel en flexibel inzetbare robots. Denk aan de industrie, de gezondheidszorg, de agrarische sector, maintenance & service en de logistiek. Inmiddels investeert de BOM in meerdere Brabantse robotica bedrijven, waaronder in One of A Kind Technologies.

Na de gongceremonie is het woord aan Jan Pelle, gevolgd door een presentatie van de ondernemers van One of A Kind Technologies, Alex Kind en Richard Vialle. Hun robots zijn uitgerust met vision-technologie: systemen met camera's, lasers en software. Ze ontwikkelden onder andere een komkommer oogstrobot die plukrijpe komkommers herkent en afsnijdt, en andere nog even laat doorgroeien. Ook brachten ze bijvoorbeeld een robot op de markt die autokoplampen inspecteert.

De gongslag, als startsein van de handel, is een eeuwenoude traditie die sinds enige jaren weer in ere is hersteld. De gong is inmiddels geslagen door tal van prominente gasten die de beurs daarvoor persoonlijk benadert. De BOM schaart zich in een rij van ministers, staatssecretarissen, captains of industry, beroemde sporters, televisiepersoonlijkheden, vertegenwoordigers van charitatieve instellingen en vele andere vooraanstaande personen en organisaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.