Ads Top

Vanessa Evers wint Academic Society Award

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 16 maart tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uit aan Vanessa Evers, hoogleraar Sociale Robotica aan de Universiteit Twente. Evers wint deze prijs vanwege de aansprekende wijze waarop zij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij.

Vanessa Evers wordt door KIVI onderscheiden vanwege haar inspirerende werk op het gebied van het begrijpen en verbeteren van de interactie tussen mensen en robots, en de laagdrempelige en aansprekende wijze waarop zij dit weet te bespreken met kinderen, studenten en het grote publiek. Via radio, televisie en andere media weet zij het onderwerp helder te adresseren en begrijpelijk te maken.

Tot de expertise van Evers behoort de interactie tussen mensen en autonome apparaten zoals robots, en de culturele aspecten van de interactie tussen mensen en computers. Zij heeft onlangs haar onderzoek op globaal niveau uitgedragen tijdens het World Economic Forum in Davos. Evers is tevens directeur van het DesignLab van de Universiteit Twente, editor voor het International Journal of Social Robotics en Associate Editor voor the Human Robot Interaction. In 2014 ontving zij de Opzij Talent Award.

Vanessa Evers, verbonden aan onderzoeksinstituut CTIT van de UT, maakt wetenschappelijk onderzoek naar sociale robotica interessant voor een breed publiek, ook voor kinderen. Daarbij stelt Evers zich toegankelijk op, onder andere bij evenementen en mediaoptredens. Ze staat regelmatig in de belangstelling van (inter)nationale media. Zo was ze recent te zien in uitzendingen van VPRO Tegenlicht, ging ze met NCRV Altijd Wat naar Japan, was ze deelnemer bij de jaarlijkse Nationale Wetenschapsquiz en is ze vaak in het landelijke nieuws. Bovendien gaf ze colleges op de Zwarte Cross, het grootste festival van Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.