Ads Top

Opnieuw Robotproject in Amerongen

Vorig jaar experimenteerde het Cursusproject Amerongen samen met Wageningen University & Research met een Robot Event voor de Heuvelrug. Dit bleek een groot succes, waarbij ruim 100 kinderen actief aan de slag gingen met robots. Ook dit jaar gaan Wageningse experts in agro- en foodrobots kinderen begeleiden tijdens het Heuvelrug Robot Event op 24 juni.

Hoogtepunt van het event van 2016 was de Mindstorms Challenge waarbij teams van twee kinderen streden om de slimste robot die binnen drie uur gerealiseerd moest worden. Zo’n challenge staat ook dit jaar weer op de rol.

“We willen jeugd graag goed voorbereiden op de verschillende robotwedstrijden tijdens het Heuvelrug Robot Event, dat wordt gehouden op 24 juni 2017 in Amerongen (Allemanswaard)”, aldus Jelica Honders. “Op die dag gaan we bijna heel Allemanswaard gebruiken. Het moet iets leuks en leerzaams worden voor jeugd en volwassenen, jongens en meisjes”, aldus Erik Pekkeriet, senior projectmanager van het Wageningse Agro Food Robotics team. Inmiddels is een commissie in het leven geroepen die de organisatie op zich heeft genomen (foto).

Een van de hoofdelementen is de LEGO Mindstorms Challenge in het theater. Daarnaast zijn er tal van binnendruppel activiteiten voor het publiek en Wageningen University & Research zal het nodige aan Agro & Food robots presenteren.

Voor de scholen zijn we een scholenproject gestart waarbij wij de scholen faciliteren met LEGO Mindstorms setjes en bieden een kort lespakket aan met instructie. Met Mindstorms kun je via de laptop sensoren koppelen met een computerblok en vervolgens weer (intelligente) motoren aansturen.

Een drietal voorbeeld wedstrijdopdrachten staan al op de site, waaronder de wedstrijdopdracht van het afgelopen jaar. Geïnteresseerde scholen kunnen zich melden via de site van het cursusproject (cursusprojectamerongen.nl). Om voldoende Mindstorms setjes voor de scholen aan te kunnen schaffen is geld nodig. We richten ons met Crowdfund niet alleen op bedrijven, maar ook op ouders, vrienden en liefhebbers die techniek een warm hart toedragen. Donoren bieden we een kijkje achter de schermen bij Wageningen University & Research Agro & Food Robotica en worden extra in de watten gelegd tijdens het event. Meld u aan!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.