Ads Top

Leerlingen pakken robots in bij Neopost

‘Wauw!’, roepen tientallen kinderen als de inpakmachine de zelfbouwrobot op maat verpakt. Voor de verandering even geen logistic operator aan de knop van de CVP-500, de inpakmachine van Neopost, maar leerlingen van groep 6 en 7.

Kinderen van basisschool Het Mozaïek uit Drachten hebben woensdagmorgen 6 september met deze inpakmachine geholpen bij het inpakken van speciale EDU-robots. Alle ruim 400 Friese basisscholen krijgen na de zomer zo’n robot.

Het initiatief om basisscholen hiervan te voorzien is afkomstig van het Innovatiecluster Drachten, waarin zestien technologisch vooruitstrevende bedrijven als Neopost samenwerken. Door kinderen in contact te brengen met educatieve robots hopen de hightechbedrijven kinderen enthousiast te maken om te later te kiezen voor een technische opleiding.

Als het om techniek gaat kwamen de kinderen flink aan hun trekken. Ze mochten zelf gaan werken met een grote industriële robot, de volautomatische inpakmachine van Neopost in Drachten. ,,Onze inpakmachine, de CVP-500, kan 500 pakketten per uur inpakken. Het maakt niet uit of ze groot of klein zijn, elk pakketje krijgt zijn eigen verpakking die precies past’’, legt Piet Fellinger van Neopost uit. Na een korte uitleg mochten de ca. 25 kinderen in de fabriek van Neopost zelf de robot klaarleggen en op de startknop van de CVP-500 drukken. Door de glazen deuren konden ze het verpakkingsproces vervolgens nauwgezet volgen en luttele seconden later rolde de op maat verpakte robot van de band af. Klaar voor transport naar eén van de basisscholen in Friesland.

Vanaf donderdag 7 september kunnen basisscholen in de gemeenten Smallingerland, Opsterland en Oost- en Weststellingwerf de robot verwachten. De rest van de basisscholen worden later deze maand voorzien van hun robot. Begin 2018 wordt er een groot feestelijk event georganiseerd om alle scholen met hun robot bij elkaar te brengen. Hier kunnen de kinderen laten zien wat ze hun eigen robot geleerd hebben.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.