Ads Top

RoboTeam Twente wacht zware opgave

Het moment is daar voor RoboTeam Twente: een jaar lang werkte het studententeam toe naar de RoboCup 2018. Dat toernooi is van start gegaan in het Canadese Montréal.

RoboTeam Twente doet mee in de Small Size League. Dat is een competitie waarin robots maximaal 15 cm hoog mogen zijn een een maximum diameter van 18 centimeter. Ambitieus als het team is, heeft het gekozen voor de A-League, de hoogste van de twee divisies. En dat betekent dus een strijd tegen de beste teams van de wereld. Een flink aantal teams is al jarenlang actief, voor Roboteam Twente is het pas het tweede jaar. Bij het debuut in het Japanse Nagoya werd het team vorig jaar veertiende in een veld van twintig deelnemers.

In het afgelopen jaar werd gewerkt aan vele verbeteringen van de robots. Verdedigend had het team de zaakjes aardig op orde, ditmaal was de aanval aan de beurt. Een nieuwe kicker, die de bal met de juiste snelheid in de juiste richting moet spelen, verbetering in de methode van het dribbelen met de bal en een vernieuwend wapen in de steekpass: zomaar wat ontwikkelingen waarmee RoboTeam Twente dit jaar voor een nog beter resultaat hoopt te gaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.