Ads Top

Rico Verhoeven onthult robotbeeld in Madame Tussauds Amsterdam

Kickbokser Rico Verhoeven heeft vandaag zijn eigen beeld onthuld in Madame Tussauds Amsterdam. Dit is niet zomaar een standaard wassenbeeld maar het allereerste bewegende robotbeeld van de attractie. Hiermee heeft Madame Tussauds Amsterdam meteen een primeur;  Amsterdam is namelijk de eerste locatie van Madame Tussauds in Europa waar een beeld met deze techniek te zien is. De Chinese zanger en acteur Jing Boran in Madame Tussauds Shanghai was het eerste robotbeeld wereldwijd. Robot Rico komt te staan in een volledig interactieve set, waar bezoekers een echte staredown kunnen doen met het beeld en op verschillende manieren hun kickbox vaardigheden met die van Rico kunnen meten.

In plaats van was, is het beeld van Rico Verhoeven gecreëerd van siliconen. De techniek van deze siliconehuid en de nauwkeurigheid van het beeld zijn net zo precies als andere beelden die van was zijn gemaakt. De siliconenhuid kan bewegen door een constructie van onderling beweegbare mechanismen. Het beeld heeft camera’s in de ogen met gezichtsherkenning, waarmee ‘robot Rico’ het gezicht van bezoekers kan volgen. Het hoofd en de ogen van Rico bewegen in de richting van de bezoekers terwijl ze rondom het beeld lopen.  Het beeld reageert dus op een bezoeker en is niet vooraf geprogrammeerd, waardoor het levensecht lijkt.

Rico Verhoeven (1989) is de GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing. Hij is geboren en getogen in Nederland en begon al op 7-jarige leeftijd met de beoefening van de sport en bleek al snel een natuurtalent. Rico maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de ring en vocht door de jaren heen tegen 's werelds grootste vechters. In 2013 werd Rico Verhoeven voor het eerst GLORY Wereldkampioen in het Zwaargewicht en stond die titel sindsdien niet meer af. Al snel kreeg Rico de bijnaam The King Of Kickboxing.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.