Ads Top

Robot-leeuwinnen van TU Eindhoven verdedigen wereldtitel in Sydney

Tussen 2 en 7 juli vindt in Sydney het wereldkampioenschap RoboCup plaats, waar de TU Eindhoven haar wereldtitel verdedigt. De robots dragen dit jaar vrouwelijke namen, als eerbetoon aan het succes van de Oranje Leeuwinnen. Met een nieuwe strategie-aanpak: per tegenstander is er een toegesneden strategie. Elk jaar vinden de robotkampioenschappen plaats en het TU/e-team, Tech United, eindigt sinds 2008 elke keer in de finale. Behalve bij het voetbal, speelt Tech United mee in de categorie voor zorgrobots.

De voetbalrobots van Tech United: Lieke Motors, Vivianne Wielema, Jackie Groenestroom, Dominique Bluetooth, Lineth Rekenbrein en keeper Sari van Verenstaal. Foto: Tech United.
In 2018 wonnen de voetbalrobots van de TU Eindhoven het wereldkampioenschap op de RoboCup in Montréal. Er staat dus heel wat op het spel. Als eerbetoon aan de buitengewone prestaties van de Nederlandse voetbal-leeuwinnen, kregen de spelers van het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven dit jaar een nieuwe naam. De selectie voor het wereldkampioenschap dat zal plaatsvinden van 2 tot 7 juli in Sydney zal bestaan uit sterspelers Lieke Motors en Vivianne Wielema in de aanval, Jackie Groenestroom op het middenveld, en Dominique Bluetooth en keeper Sari van Verenstaal in de verdediging. Lineth Rekenbrein staat als invallende aanvaller te popelen om haar spelminuten te pakken.

"We hebben de robots de afgelopen periode weer flink kunnen verbeteren, meldt teamcaptain Wouter Kuijpers van Tech United: “De dribble-kwaliteiten van de spelers zijn sterk verbeterd. Wielema is een nieuw type voetbalrobot dat speciaal is uitgerust met 8 aangedreven wielen voor ultra-snelle moves." Daardoor is robot Wielema bijna net zo snel als Usain Bolt op de 100 meter.

De eerste robotvoetbal-wedstrijd zal gespeeld worden op donderdagochtend 3 juli om 09:00u lokale tijd (het is in Sydney 8 uur later dan in Nederland, dus 01:00u voor ons). De halve finales zijn op zondagochtend 09:00u en 10:30u (01:00u en 02:30u, resp.) en de finale begint om 14:30u (06:30u zondagochtend Nederlandse tijd). Alle wedstrijden zullen live worden uitgezonden via robocup.live.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.