Ads Top

Philadelphia: door inzet sociale robots kunnen cliënten zelfstandiger leven

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen door de inzet van sociale robots zelfstandiger leven. Sommigen worden zo meer zelfredzaam, ervaren meer eigen regie en krijgen daardoor meer plezier in hun dagelijkse leven. Dit blijkt uit de evaluatie waarin Philadelphia Zorg verslag doet van de afgelopen 3 jaar waarin ze de mogelijkheden van sociale robotica verkent. Hierin is uitgebreid beschreven welke impact de robot op cliënten had. Doordat cliënten de omgang met de sociale robot als prettig in de omgang ervaren, gaat Philadelphia verder met onderzoeken en experimenteren. Een andere reden om door te gaan met haar programma sociale robotica is omdat dit mogelijk een oplossing biedt voor toekomstige personeelstekorten.

De evaluatie wordt dinsdag 8 oktober op de ICT&health TOP 2019 Werkconferentie Digitale zorg next level overhandigd aan het ministerie VWS, Nederlands Zorginstituut Nederland, CBusinez, Nederlandse Zorgautoriteit, gemeente Den Haag en ICT&health.

Momenteel breidt Philadelphia al haar programma verder uit met andere robots. Ook wordt de robotsoftware steeds verder doorontwikkeld. Zoals het verbeteren van de gezichtsherkenningssoftware, het vergroten van de interactiedatabase en het aanpassen van de spraaksnelheid van de robot.  Dit proces wordt ondersteund door een digitaal platform, Robot Ctrl, dat alle interacties tussen de robot en de cliënten aanstuurt. Interacties waar de robot snel van leert, waardoor de sociale interacties per cliënt steeds persoonlijker, gerichter en succesvoller worden. Robot Ctrl wordt ontwikkeld samen met onze innovatiepartner The Innovation Playground.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.