Ads Top

Dro­nes in­ge­zet in strijd te­gen hen­nep­teelt in Lim­burgs bui­ten­ge­bied

De LLTB en provincie Limburg slaan de handen ineen in de strijd tegen hennepteelt in het Limburgse buitengebied. In het kader van het project ‘Het Groene Goud’ vonden de afgelopen weken dronevluchten plaats, uitgevoerd door toezichthouders van de provincie en de Groene Brigade, om percelen vanuit de lucht te inspecteren op hennep.

In het verleden werd percelen vanuit de lucht met helikopters door de politie gecontroleerd op de aanwezigheid van hennep. Nu dus met drones.

Door gebruik te maken van slimme innovaties, zoals met speciale camera’s uitgeruste drones, kan gericht en efficiënt te werk worden gegaan om hennep op te sporen in maisvelden.

In september zal er in de gemeente Maasgouw gevlogen worden. De dronevluchten van de afgelopen weken hebben niet geleid tot nieuwe vondsten van hennep. Volgens de betrokken partijen is dit onder meer te danken aan het succes van het hennepbestrijdingsproject.

De belangrijkste schakel bij het opsporen van hennep in het buitengebied vormen nog altijd de boeren, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. ‘Hennepteelt tussen de mais leidt elk jaar tot ergernis en schade. Deze criminele activiteit kan alleen een halt worden toegeroepen door samen te werken.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.