Ads Top

Samenwerking tussen SGS en SkyeBase voor industriële drone inspecties

GS Belgium en Skyebase hebben een samenwerkingsakkoord gesloten voor het ontwikkelen van een Intelligent Asset Inspectie Platform voor Ship-To-Shore (STS) havenkranen en het uitvoeren van industriële drone inspecties.

Door dataverzameling via camera’s en drones te combineren met data-analyse via artificiële intelligentie, worden industriële bedrijven op weg gezet naar een (kosten)efficiënte, veilige en duurzame werkwijze.

Samen met de Universiteit Antwerpen gaan SGS en Skyebase een Intelligent Asset Inspectie Platform voor Ship-To-Shore (STS) havenkranen ontwikkelen. De havenkranen vormen een kritisch onderdeel van de infrastructuur van havenbedrijven in de Antwerpse haven en ook daarbuiten. Om aan de logistieke noden van de Europese industrie te voldoen, is het cruciaal om de veiligheid, bedrijfstijd en levensduur van deze kranen te kunnen blijven garanderen.

Dit Software-as-a-Service (SaaS) platform heeft enerzijds als doel inspecteurs te ondersteunen tijdens de inspecties en anderzijds asset managers te helpen bij het nemen van betere onderhoudsbeslissingen. Dit kan door het genereren van betere en nieuwe onderhoudsinzichten en aanbevelingen met behulp van Artificiële Intelligentie (AI)

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.