Ads Top

Exotec kondigt grote uitbreiding in Nederland aan

Exotec zal volgende maand voor het eerst aanwezig zijn op de vakbeurs Logistica Next om zijn robotsystemen en unieke Skypod te demonstreren.

Exotec, opgericht in 2015, heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk (Lille) en ook vestigingen in de VS, Duitsland en Japan. Het bedrijf wordt gewaardeerd op twee miljard dollar en stond op de achtste plaats in de FT 1000-lijst van de Financial Times met snelst groeiende Europese bedrijven in 2022. Exotec opereert inmiddels in tien landen en werkt voor gerenommeerde bedrijven als Decathlon en Carrefour.

Met hun roboticaoplossingen zoals de Skypod verbetert het bedrijf naar eigen zeggen niet alleen de efficiëntie in de logistieke sector, maar levert het ook een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de werkomstandigheden. Het systeem vermindert zo namelijk arbeidsintensieve en repetitieve bewegingen voor werknemers.

Het paradepaardje van Exotec, Skypod, is een orderpickingsysteem met robots die tot twaalf meter hoogte kunnen reiken. De robots kunnen autonoom bakken ophalen om deze vervolgens aan te bieden aan een manueel of geautomatiseerd pickingstation. De rekken zijn volledig schaalbaar, zodat de opslagcapaciteit – indien nodig – kan worden vergroot of aangepast aan de architectuur van een magazijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.