Ads Top

STIGA lanceert autonome robotmaaier

STIGA, de Europese fabrikant en distributeur van tuinmachines en -apparatuur, lanceert de STIGA A1500 autonome robotmaaier. Met de autonome robotmaaier zorgt STIGA voor een revolutie op het gebied van gazonverzorging, dankzij vernieuwde technologie, een effectief maaisysteem en duurzaam ontwerp.

Eerdere generaties robotmaaiers ondervinden vaak problemen zoals GPS-signaalverlies, inflexibele grensdraden en geblokkeerde radiosignalen. Stukken gras worden hierdoor gemist, er wordt teveel gemaaid of hulp van de eigenaar is nodig wanneer de robotmaaier bijvoorbeeld vastloopt.
 
De STIGA A1500 beschikt over vernieuwde technologie A close-up of a flashlight
 
De autonome robotmaaier maakt bovendien gebruik van een GPS-gebaseerde virtuele perimeter in plaats van inflexibele fysieke draden. Hierdoor is er geen fysieke opstelling nodig en kan de robotmaaier zonder gedoe worden verplaatst, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een barbecue in de zomer. De perimeter kan worden beheerd via de STIGA GO-app, waarbij eigenaren volledige controle hebben over het gedrag en de status van hun robot.
 
Dankzij STIGA’s AGS technologie leert en onthoudt de robotmaaier waar GPS-ontvangst zwak of onderbroken is en stelt hij vast waar blinde vlekken in de tuin bestaan. Het gebruikt deze informatie vervolgens om telkens de meest effectieve maairoute te plannen, precies te voorspellen waar en wanneer het moet maaien en welke weersomstandigheden er op dat moment zijn. De robotmaaier heeft daarbij volledige connectiviteit met het referentiestation gedurende de hele route.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.