Ads Top

Robot van WUR-studenten naar het Weekend van de Wetenschap

Robatic Bullseye kan zelfstandig door een maisveld navigeren om allerlei taken uit te voeren en zelfs beginnende akkerbrandjes te blussen. De robot is ontworpen door zeven studenten van de opleiding agrotechnologie, en wordt gepresenteerd tijdens het Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober.

Robatic Bullseye beweegt zelfstandig door de maisvelden. Met LiDAR-sensoren, die gebruik maken van laserpulsen, stelt de robot vast waar objecten zich bevinden. Zo navigeert de robot tussen de rijen mais door en telt de maisplanten. Het wagentje is ook uitgerust met apparatuur om onkruid te lokaliseren. Een spuit kan hier vervolgens gericht een bestrijdingsmiddel op spuiten.

Ook voegden studenten agrotechnologie hardware en software toe om de robot kleine brandjes op te laten sporen en te blussen. Voor deze taak is onze robot uitgerust met een multispectrale camera en een deep learning model om akkerbranden te detecteren. Wanneer de robot een brand ontdekt, schakelt hij direct over naar een blusmodus om het vuur te bestrijden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.