Ads Top

iRobot lanceert Ava 500 Video Collaboration robot

iRobot Corp., specialist op het gebied van op robottechnologie gebaseerde oplossingen, heeft met Cisco een overeenkomst gesloten voor gezamenlijke marketing en werkt nauw samen met Cisco om de Ava 500 ‘video collaboration’ robot op de markt te brengen. De robot brengt de autonome navigatie van iRobot en Cisco’s TelePresence samen, om mensen op verschillende locaties te laten samenwerken in vergaderingen en presentaties, met name wanneer het gaat om bijeenkomsten waar spontaniteit en interactie centraal staan. De nieuwe robot is ook ontwikkeld voor mobiele visuele toegang tot productiefaciliteiten, laboratoria, customer experience centra en andere faciliteiten op afstand als onderdeel van een toeleveringsketen.
Met de Ava 500 kan een werknemer van achter zijn computer met videocamera vergaderen met collega’s in een kantooromgeving, of bijvoorbeeld deelnemen aan een rondleiding in een gebouw, iets dat anders moeilijk of zelfs onmogelijk zou zijn op afstand. De robot maakt het mogelijk om, direct wanneer het nodig is, op afstand te overleggen met collega’s in bijvoorbeeld New York, Parijs, Hongkong of San Francisco, alsof de werknemer daar fysiek aanwezig is.
Voor de Ava 500 heeft iRobot zijn Ava mobiele robotpatform uitgebreid met een Cisco TelePresence EX60 video-endpoint. Dit endpoint is van origine een desktop-oplossing en wordt wereldwijd gebruikt door duizenden werknemers. Door het monteren van het 21,5 inch HD-beeldscherm van de EX Series op het iRobot mobiele robotplatform, maakt deze nieuwe, op standaarden gebaseerde oplossing van Cisco persoonlijk contact mogelijk buiten vaste omgevingen, door de gebruiker vrijheid van beweging en onafhankelijkheid van locatie te geven. Op duizenden kilometers afstand kan de gebruiker contact maken alsof hij of zij fysiek aanwezig is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.