Ads Top

Umeet over vertrouwen in robots

Op 2 oktober 2014 organiseren de Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft en Leiden Universiteit een Umeet-bijeenkomst over robotica. Onder het motto 'Ontdek jouw vertrouwen in robots' belichten wetenschappers van de drie universiteiten met name robots in de zorgsector. Moet zorg wel worden overgenomen door robots of is dit een taak van mensen?  Wie is aansprakelijk als een robot een fout maakt?  Daarnaast zijn er onder meer workshops robotbouwen en drones, en vertelt ESHCConderzoeker Etienne Augié over Science fiction en ons beeld van robots. EURhoogleraar Jos de Mul opent en sluit af.

De Umeet 'Vertrouwen in de robots' vindt plaats in Den Haag op donderdag 2 oktober. Over de snelheid robots worden ingezet en in welke mate ons werk door robots overgenomen zal worden verschillen experts van mening, maar dat we ermee te maken krijgen staat vast. Robots kunnen verschillende vormen aannemen en ingezet worden voor diverse taken. Ze op mensen of dieren lijken, maar ze kunnen ook hele andere vormen aannemen waardoor ze hun functie gemakkelijk uit kunnen voeren. De robots krijgen binnen onze maatschappij een rol. Daarom is het van belang om naar de ethische, technische, sociale, juridische kant te kijken.

Tijdens het programma buigen juriste Bibi van der Berg, (Universiteit Leiden), promovendus psychologie  Roy de Kleijn, (Universiteit Leiden) en robotonderzoeker Joost Broekens (TU Delft) zich over vraagstukken over robots in de zorg: moet die wel worden overgenomen door robots of is dit een taak van mensen?  Wie is aansprakelijk als een robot een fout maakt? Internetsocioloog  Chris van 't Hof zit de bijeenkomst voor, EURhoogleraar Filosofie van mens en cultuur Jos de Mul leidt in en sluit af.

Na de discussie kan het publiek keizen uit vier workshops: Bouw je eigen robot (lego Delft),Impact van Drones in ons leven (Marki van Iforesee Expo met Labs/ Drone Lab), Ontdek jouw vertrouwen in robots ( Roy Kleijn, Leiden) enScience fiction en ons beeld van robots (Etienne Augé, EUR)

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.