Ads Top

Decos verstevigt robotica-team

Decos, het innovatiehuis voor digitalisering, heeft nieuwe leden toegevoegd aan zijn roboticateam om de activiteiten op dit gebied een impuls te geven. De nieuwe werknemers houden zich onder andere bezig met het verbeteren van de Decos-receptierobot. De robot doet momenteel de deur open voor bezoekers bij het Noordwijkse bedrijf en begeleidt hen naar de koffieautomaat. Decos maakt plannen voor een commercieel succesvolle robotica-divisie. 

Het nieuwe robotica-team is uitgebreid met twee nieuwe werknemers, Tiago Santos (23) en Roeland van Oers (34). Santos is technisch engineer en gaat er onder andere voor zorgen dat de functionaliteiten en activiteiten van de receptierobot worden uitgebreid. De robot leert bijvoorbeeld om steeds beter zelfstandig te navigeren en zijn laadstation te vinden. Santos gaat ook sleutelen aan het vermogen van de robot om mensen te herkennen en interactie met mensen op te zoeken. Het doel is bezoekers een warm welkom te geven.

Daarnaast heeft Decos van Oers aangesteld als business development manager om te onderzoeken welke behoeften er precies in de markt zijn. De receptierobot wordt nog niet verkocht, maar Decos gelooft enorm in het potentieel. Robots kunnen repetitieve taken van mensen overnemen zodat zij meer tijd krijgen om zich met waardevolle zaken bezig te houden. In verkennende gesprekken met potentiële klanten blijkt dat er zeker interesse bestaat. Bovendien zijn er nog geen duidelijke concurrenten voor de receptierobot. Decos zou in Nederland de eerste op dit vlak kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.