Ads Top

Voetbaltrobots Tech United halen in Portugal ‘EK-titel’ binnen

Het voetbalrobotteam van de TU/e heeft zodag in Portugal de finale gewonnen van de Portuguese Robotics Open. Het Eindhovense team Tech United versloeg in de finale het Portugese CAMBADA met 2-0. Het Portugese toernooi geldt als het officieuze EK robotvoetbal. Eind juli speelt het TU/e-team in Japan op de WK, waar het de wereldtitel verdedigt.

Tech United en het thuisspelende CAMBADA waren duidelijk veruit de twee beste teams op het toernooi. Ze bereikten beiden de finale na zeven overwinningen, en één gelijkspel: tegen elkaar. In die ontmoeting werd het 2-2. In de finale stond al halverwege de eerste helft (van een kwartier) de eindstand op het bord: 2-0. Ondanks dat de Eindhovense robots een groot deel van de tweede helft een van de vier veldspelers moest missen wegens een mankement, hield het team prima stand.
 
Een bijzonderheid is dat het Veldhovense team de ASML Falcons, dat pas een paar jaar bestaat, de derde plaats behaalde en veel ervarener teams wist te verslaan. Het ASML-team speelt met robots die zijn afgeleid van de TU/e-robots.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.