Ads Top

Twente zet als eerste de stap om gebruik van drones inluchtruim te reguleren

Lokale industrie, kennisinstellingen en overheden in Oost-Nederland bereiden zich voor op het groeiende belang van onbemande systemen voor onze maatschappij en economie. De werkelijke groei van het aantal professionele toepassingen van drones zal pas tot stand komen als niet alleen de technische en juridische obstakels zijn weggenomen, maar ook de maatschappij overtuigd is van nut én veiligheid.

Vanaf 10 juli zal Space53, samen met partner Drone Flight Company gaan testen en experimenteren met UTM (UAS traffic management) oplossingen van AirMap. Aanvullend zal het DJI Aeroscope systeem worden gebruikt als een betrouwbare en onafhankelijke methode om drones binnen het Space53 luchtruim te identificeren.

Drones en andere onbemande systemen gaan een grote invloed hebben op onze maatschappij en op hoe onze omgeving eruitziet. Binnen enkele jaren zullen naar verwachting minimaal een half miljoen drones boven Europa professionele taken uitvoeren, naast de vele miljoenen drones waarmee particulieren vliegen om bijvoorbeeld te filmen of fotograferen.

Door het gecombineerde gebruik van drone-identificatiesystemen en afzonderlijke hulpmiddelen voor luchtruimbeheer van DJI Aeroscope, AirMap en AirHub, kunnen steden, luchtvaartautoriteiten en handhavers eenvoudig onderscheid maken tussen toegestane en ongewenste activiteiten, zodat dronevluchten veilig kunnen worden gecontroleerd en snel kunnen worden geautoriseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.