Ads Top

Eerste oogoperatie met robot ooit uitgevoerd in Oogziekenhuis Rotterdam

In Het Oogziekenhuis Rotterdam is voor het eerst succesvol een oogoperatie met behulp van een robot uitgevoerd.  De operatierobot hielp de oogarts op 9 mei bij het volledig uitvoeren van een netvliesoperatie. De robot fungeerde daarbij als een soort derde hand van de chirurg. Dankzij het hulpmiddel kunnen oogoperaties nog preciezer uitgevoerd worden, aldus het ziekenhuis.

Netvliesoperaties zijn heel ingewikkeld en vereisen zeer veel precisie. Ze worden daarom maar door een kleine groep gespecialiseerde oogartsen uitgevoerd. Om de operaties nog nauwkeuriger en veiliger te kunnen uitvoeren, ontwikkelde Preceyes in samenwerking met artsen, waaronder netvlieschirurg Koorosh Faridpooya van Het Oogziekenhuis Rotterdam een robot die de oogarts ondersteunt tijdens deze oogoperaties.

De oogartsen zijn erg blij met de robot: “Dit is een belangrijke stap binnen de oogheelkunde. Het oog is een complex orgaan. Tijdens een oogoperatie opereren we binnen een heel klein gebied. De oogarts moet daarom heel precies te werk gaan. De operatierobot helpt de oogarts als een soort derde hand om de operaties nauwkeuriger uit te voeren. We verwachten dat we hierdoor complicaties kunnen verminderen en het resultaat voor de patiënt kunnen verbeteren.”, aldus Koorosh Faridpooya.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.