Ads Top

Nieuwe samenwerking tegen drone-dreigingen

De regering zet de komende jaren structureel middelen in om gericht kennis op te bouwen voor het bestrijden van ongewenste drones. Zo wil het kabinet ervoor zorgen dat veiligheidspartijen in Nederland voldoende kennis en middelen bezitten om adequaat te kunnen reageren en acteren op drone-dreigingen.

De NCTV is samen met Defensie, de politie, TNO en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR)  gestart met een meerjarig kennisprogramma gericht op het detecteren van drones en het neutraliseren van een eventuele dreiging. Waar nodig wordt samengewerkt met andere (internationale) kennisinstellingen, universiteiten of bedrijven.

De technologische ontwikkelingen van drones gaan snel: ze zijn eenvoudig in gebruik en gemakkelijk verkrijgbaar. Ze worden dan ook steeds vaker ingezet voor plezier en nuttige toepassingen. Maar ook de mogelijkheden voor  kwaadwillenden om drones te gebruiken,  nemen toe. Het bedieningsgemak en het soms aanzienlijke draagvermogen van drones vormen in verkeerde handen een risico voor de veiligheid. Met dit programma wil Nederland een slag maken in de technologische manieren om een eventuele dronedreiging te stoppen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.