Ads Top

Duurzame Nederlandse robotoplossingen naar techbeurs Las Vegas

De Nederlandse startup Odd.Bot is door Techleap, de opvolger van StartupDelta, als 50e start-up een plek gegund op het Holland Tech Square tijdens de grootste mondiale technologiebeurs CES. Volgende week (7-10 januari) zal Odd.bot in Las Vegas zijn onkruidwiedende robot aan de wereld demonstreren. Daarnaast wordt een tweede innovatie gepresenteerd; Project.BB, een ‘Beach cleaning Bot’. Deze staat met een stand tegenover Holland Tech Square. Vanuit dit initiatief wordt een robot ontwikkeld die bijdraagt aan meer bewustwording rond zwerfafval op stranden en die gaat helpen de stranden schoon te houden.

“Voor Odd.Bot hebben we voor de beurs een miniatuuropstelling gemaakt, waarbij we middels een lopende band simuleren dat de robot over een akker rijdt en waarbij de robotarm het onkruid kort aanwijst. Dit om de complete oplossing - van herkenning door middel van het door ons getrainde beeldherkenningsalgoritme tot aan de mechanische bewerking -  te tonen”, aldus Martijn Lukaart, initiatiefnemer van Odd.bot en Project.BB.

Vanuit zowel Europa als de Verenigde Staten is er veel aandacht voor robotisering. Specifiek voor de landbouw is er veel interesse in de ontwikkeling van alternatieve vormen van gewasbescherming. De Europese Commissie zet in op het beperken van chemische onkruidverdelgers met daarin het werkzame bestanddeel Glyfosaat. In Amerika lopen er inmiddels al tienduizenden claims tegen de Duitse chemiegigant Bayer die eerder het Amerikaanse Monsanto had overgenomen. Deze is producent van Glyfosaat, waarvan is aangetoond dat er bij gebruik door mensen een verhoogde kans op kanker ontstaat. De beurswaarde is sinds de overname met 40% gedaald. Odd.Bot hoopt straks op de beurs partners en investeerders te vinden voor de doorontwikkeling van de meer duurzame robot.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.