Ads Top

MAVLab en Unmanned Valley willen nog dit jaar BVLOS-testvluchten mogelijk maken

Unmanned Valley wil samen met het Micro Air Vehicle Laboratory (MAVLab) van de TU Delft voor het eind van dit jaar structureel testvluchten buiten het zicht van de piloot (Beyond Visual Line Of Sight; BVLOS) mogelijk maken.

Het plan is om de mogelijkheid voor structurele BVLOS-testvluchten gefaseerd te realiseren. Eerst vanaf schepen op zee, vervolgens vanaf het strand en tenslotte via een corridor naar zee vanaf Unmanned Valley’s locatie op voormalig marinevliegkamp Valkenburg.

Worden drones nu al gebruikt voor toepassingen die een paar jaar geleden nog toekomstmuziek waren, met het BVLOS-vliegen wordt het nut van drones significant vergroot. Bijvoorbeeld op zee, voor de inspectie en het onderhoud van windparken of het opsporen van drenkelingen; in de logistiek, voor het vervoer van materialen van en naar schepen of spoedtransport van medische goederen; in de opsporing en monitoring, bij de signalering van beginnende duin- of heibranden of inspectie van waterkwaliteit; of in de precisielandbouw.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.