Ads Top

Universal Robots en Gibas overhandigen 1.000ste cobot in Benelux

Universal Robots, ontwikkelaar van collaboratieve industriƫle robotarmen, overhandigde gisteren samen met hun automatiseringspartner Gibas Automation de duizendste cobot in de Benelux. Het bedrijf dat deze duizendste cobot in ontvangst heeft genomen is Smart Robotics, leverancier van intelligente robotoplossingen voor packaging- & logistics- applicaties binnen verschillende sectoren.

Waar de eerste cobot nog persoonlijk vanuit Denemarken werd bezorgd, is Universal Robots de afgelopen jaren exponentieel gegroeid en worden hun cobots nu wereldwijd verkocht, waaronder in de Benelux.

Toen Universal Robots van start ging in de Benelux, werden de cobots voornamelijk ingezet in de metaalindustrie. Tegenwoordig zien steeds meer sectoren de voordelen van cobots, zoals voeding, verpakking, bouw, horeca, farma en meer. Momenteel zijn palletiseren en item-picking met behulp van beeldsensoren erg groot, samen met de lastoepassing.

Maakbedrijven staan voor stevige uitdagingen, zoals bijvoorbeeld een tekort aan gekwalificeerd personeel. Tegelijkertijd heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat er steeds meer druk komt te liggen op productieomgevingen, waar social distancing niet altijd vanzelfsprekend is. Als gevolg hiervan zal het belang van cobottechnologie alleen maar toenemen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.