Ads Top

ERC-beurs voor het bevorderen van robotchirurgie met een nieuw magnetisch systeem

Sarthak Misra van de Universiteit Twente heeft een ERC Proof of Concept-beurs ontvangen, met de titel RAMSES (Robust Actuation through Magnetism for Safe Endovascular Surgery).

Het is de vierde keer dat aan prof. Misra een ERC-beurs wordt toegekend. RAMSES komt voort uit de resultaten van zijn ERC startersbeurs ROBOTAR. Binnen RAMSES zullen de onderzoekers van het Surgical Robotics Laboratory (SRL) een systeem ontwikkelen voor magnetisch aangedreven robotchirurgie.

Robottechnologieën komen steeds vaker voor binnen de minimaal invasieve chirurgie (MIS), waar artsen ze gebruiken om patiënten snel, nauwkeurig en met minimale complicaties te behandelen.

In de loop van de jaren heeft SRL verschillende robottechnologieën ontwikkeld, gericht op een reeks procedures binnen MIS. Een prominente researchlijn binnen SRL onderzoekt de mogelijkheden van magnetisme voor het aandrijven van flexibele chirurgische instrumenten en microrobots, die worden gebruikt bij endovasculaire chirurgie.

Magnetisch-flexibele instrumenten bieden een handiger en nauwkeuriger alternatief voor de conventionele instrumenten, die tendon-aangedreven zijn of handmatig moeten worden bediend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.