Ads Top

Corvus Drones ontvangt financiering voor ontwikkeling drone voor gewasmonitoring

Corvus Drones uit Ede ontwikkelt een volledig automatisch vliegende drone die gewassen kan monitoren en data kan verzamelen in de glastuinbouwsector. Om haar technologie verder te ontwikkelen ontvangt Corvus Drones financiering vanuit het Innovatiefonds ION+, een innovatiefonds voor mkb-ers in Gelderland. Met deze financiering kan Corvus Drones haar techniek toepasbaar maken voor elke teelt in binnen- en buitenland.


Er is veel vraag naar data in kassen. Als kweker of teler is het bijna onmogelijk om kiemen dagelijks te tellen en analyseren. Dat gebeurt nu vaak steekproefsgewijs. Een drone die door de kassen vliegt, kan vanaf boven heel makkelijk data verzamelen.

De drone vliegt zelfstandig door de kas en maakt met een speciale camera opnames van de kiem- of jonge planten. In minder dan een half uur kan de drone 5.000m2 kas met planten monitoren. De beelden worden geanalyseerd door artificial intelligence. Zo levert de drone zeer nauwkeurige metingen in kort tijdsbestek.

Dat betekent meer informatie over de (kiem)planten en daardoor een efficiënter (groei)proces tegen lagere kosten.

De financiering aan Corvus Drones wordt verstrekt uit ION+. ION+ is een innovatiefonds voor mkb’ers in Gelderland en wordt gefinancierd door een bijdrage uit het Europese subsidieprogramma OP-Oost en een cofinanciering van de provincie Gelderland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.