Ads Top

Robocup 2021 is anders van opzet

Voor het eerst draait de Robocup niet om het aantal gescoorde doelpunten. Vanwege beperkingen door het coronavirus heeft de organisatie namelijk besloten om de wedstrijden van het WK robotvoetbal te schrappen. Deelnemende teams kunnen via een verbinding wel meedoen aan een aantal technische en wetenschappelijke uitdagingen.

Studententeam Tech United van de TU Eindhoven is 26 en 27 juni ook van de partij. 'We kunnnen geen wereldkampioen worden, maar wel laten zien wat we het afgelopen jaar bereikt hebben', zegt Ainse Kokkelmans, masterstudente bij Mechanical Engineering en teamleider van Tech United.

Natuurlijk voelt het WK robotvoetbal voor Kokkelmans dit jaar anders, maar Tech United heeft nog steeds de ambitie om eerste te worden bij beide uitdagingen. En natuurlijk om andere teams te laten zien waaraan het studententeam het afgelopen jaar hard heeft gewerkt. Daarom hebben de leden nooit getwijfeld over deelname aan de afgeslankte versie van de Robocup. Kokkelmans: “Door de Robocup konden we een concreet plan bedenken. Bovendien hebben we daardoor een harde deadline. Zo konden we elkaar blijven motiveren.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.