Ads Top

Lidl Nederland zet 'grote stap' in duurzame landbouw met innovatieve onkruidrobot

Lidl Nederland en agritech startup Odd.Bot zijn een partnerschap aangegaan na een succesvolle pilot bij biologische teler We Grow Organic. De innovatieve wiedrobot van Odd.Bot, winnaar van de Lidl NL Biodiversity Startup Challenge georganiseerd in samenwerking met StartLife, bleek een effectieve en duurzame oplossing voor onkruidbestrijding, die minstens even goed presteert als handmatig wieden.

De Odd.Bot wiedrobot biedt een duurzaam alternatief voor handmatig wieden, wat steeds kostbaarder en arbeidsintensiever wordt. De robot werkt autonoom, dag en nacht, wat onze efficiëntie aanzienlijk verhoogt. Opvallend is dat de robot jonge en kleine onkruiden zelfs beter herkent en verwijdert dan menselijke wieders. Waar andere systemen al snel enkele tonnen kosten, ligt deze oplossing voor elke professionele teler binnen handbereik. Dit maakt duurzame onkruidbestrijding toegankelijk voor een brede groep telers.

De Odd.Bot wiedrobot levert ook een bijdrage aan regeneratieve landbouw. Het verwijderde onkruid wordt hergebruikt als groenbemester, wat de bodemkwaliteit verder verbetert. Bovendien werkt de robot volledig elektrisch en dus uitstootvrij.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.