Ads Top

Service robots groeien zes keer sneller dan industriële robots

De markt voor servicerobots heeft de afgelopen jaren grote veranderingen ondergaan. AI en machinaal leren hebben de ontwikkeling mogelijk gemaakt van machines die een verscheidenheid aan taken kunnen uitvoeren met een grotere nauwkeurigheid en efficiëntie dan ooit tevoren. Als gevolg hiervan heeft de hele sector een hoge vlucht genomen en groeit deze veel sneller dan de industriële robotmarkt.

Technologische vooruitgang en een toenemende vraag in de gezondheidszorg, logistiek, horeca en huishoudelijk gebruik, hebben ervoor gezorgd dat het totale aantal dienstrobots in de loop der jaren is gestegen.

Tussen 2016 en 2023 is hun aantal meer dan verdrievoudigd, van ongeveer 10 miljoen tot bijna 36 miljoen vorig jaar. De opwaartse trend zal zich dit jaar voortzetten, waarbij het totale aantal van deze machines zal stijgen tot meer dan 38 miljoen.

Volgens gegevens van Altindex.com zal de markt voor servicerobots naar verwachting met 66 procent groeien en in 2028 een waarde bereiken van 55 miljard.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.