Ads Top

Nederlands drone-race Team SQG heeft primeur met sponsordeal

Het racen met drones, ook wel FPV-racen genaamd, wordt met de dag populairder. In Nederland is Super Quadcopter Gang (SQG) pionier op het gebied van professioneel drone-racen. Team SQG kondigt vol trots haar eerste sponsordeal met Droneshop.nl, T-Motor, Dinogy, Dquad en Gemfan aan. Door het aantrekken van sponsors kan het team vaker deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland en Nederland internationaal als FPV-land op de kaart zetten. Met de overeenkomst heeft Team SQG een primeur te pakken; ze zijn het eerste Nederlandse drone-race team dat een sponsordeal van dit formaat weet binnen te slepen.

2016 is tot nu toe hét jaar van drones en FPV-racen. Tijdens een FPV (First Person View) race nemen speciale drones het op hoge snelheid tegen elkaar op. Met behulp van een videobril kan de bestuurder live meekijken met de camera van zijn drone, zodat hij precies ziet waar hij heen moet vliegen. Team SQG is in Nederland koploper op het gebied van professioneel drone-racen. Het team behaalde dit jaar de vierde plek tijdens de World Drone Prix in Dubai en het team werd allround winnaar op het Drone Racing 2016 toernooi in Shenzen, China. Met deze resultaten bewees Team SQG tot de absolute wereldtop te horen.

Het volgende belangrijke evenement dat op de planning van Team SQG staat is de Riverside FPV Challenge. Deze wedstrijd vindt plaats op 3 en 4 september op Strand Maaslanden in Appeltern. De beste zes piloten op dit evenement plaatsen zich automatisch voor het Europese FPV-toernooi dat van 6 t/m 9 oktober plaats vindt op Ibiza. De winnaar wint 16 punten voor de International Drone Race Association (IDRA) ranglijst. Daarnaast zijn er vijf startbewijzen voor het World Drone Racing Championship te winnen, wat van 17 t/m 22 oktober 2016 plaats vindt op Hawaï.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.