Ads Top

Overijssel eerste met pilot drones in Toezicht en Handhaving

Vrijdag 9 september zette de provincie Overijssel in een pilot een drone in bij het meten van een depot. Met dit experiment onderzoekt de provincie Overijssel de inzet van drones in het werkveld van Toezicht en Handhaving bij de provincie Overijssel. In Nederland is Overijssel de eerste die hier mee experimenteert.

De provincie is op alle door haar afgegeven vergunningen verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving. Ze heeft de taak om voor een veilige en gezonde leefomgeving te zorgen.

Het experiment wordt gedaan op een depot van het bedrijf Twence, die hiervoor haar terrein beschikbaar stelt. Het bedrijf dat de drone bestuurt, de data verzamelt en verstuurt is Sky Survey bv. Het bedrijf gaat veilig om met data, volgt de privacy- en luchtvaartregelgeving nauwkeurig en is in het bezit van de benodigde vergunningen.

Met meetapparatuur en met fotografie wordt de locatie gemeten op omvang (hoogte, diepte, breedte). Na de analyse van de data is de locatie in ‘beeld’ gebracht en kan de controle worden gedaan door de handhaver of toezichthouder. De snelheid waarmee de data wordt geanalyseerd is een dag. Om een goede vergelijking te maken met de huidige methode en de proefmethode wordt tegelijkertijd ingemeten volgens die huidige methode: mensen plaatsen ter plekke bakens en meten de locatie met meetapparatuur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.