Ads Top

SPIE krijgt drone licentie

SPIE Nederland heeft van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de licentie ontvangen om inspecties en metingen met een drone uit te voeren, inclusief de ontheffing om hoger dan de officiële 120 meter te vliegen. SPIE is één van de weinige bedrijven in Nederland met een licentie.

Het was een hobbelige weg, want de wetgeving voor het vliegen met een drone was de afgelopen jaren nog volop in beweging. Toen SPIE enkele jaren terug het idee opperde om een drone aan te schaffen om hier inspecties en metingen mee te doen, wist drone piloot Johnny van der Poel al dat het een intensief traject zou gaan worden: 'De techniek gaat sneller dan de wetgeving omtrent drones. Er werd in het begin vooral vastgehouden aan de wetgeving van de civiele luchtvaart. Mede door de regelmatige wijzigingen in de regelgeving liet de licentie langer op zich wachten.'


De SPIE drone is een Aibot-X6-V2 die makkelijk aan te passen is aan de nieuwste innovaties en software. Het kan inspecties uitvoeren in zowel twee- als driedimensionaal beeld en met behulp van een infraroodcamera kunnen warmteprofielen in kaart worden gebracht. Door de camera die aan de drone zit te verbinden met een display op het grondstation, kan het te inspecteren object in Full HD worden bekeken en direct worden geanalyseerd. Met een speciale camerabol die aan de drone wordt gehangen kunnen tevens 360° foto’s worden gemaakt. Het scheelt een hoop tijd en kosten. Extra veiligheid wordt gegarandeerd door de stootrand om de rotors.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.