Ads Top

VR en drones bij TechTripFestival

De Universiteit Twente onderzoekt dit samen met de Nederlandse Reisopera en Het Geluid Maastricht in het tweedaagse Reisopera TechTripFestival (RTTF) in Enschede, dat plaatsvindt op 30 november en 1 december.

Tijdens het festival vragen bezoekers en organisatie zich af wat de invloed van nieuwe media zoals virtual reality en drones is op de samenleving. En vooral: hoe zijn deze technieken van invloed op theatrale maakprocessen? Zo is het in de toekomst denkbaar dat theatermakers en publiek niet meer samenkomen bij voorstellingen. Beeldschermen en autotune winnen terrein.

Studenten van het pre-university programma Pre-U van de Universiteit Twente verzorgen tijdens het TechTripFestival vijf verschillende workshops voor scholieren van 16 en 17 jaar. Tijdens de workshops kunnen leerlingen met hun mobiele telefoon meespelen in een echt orkest, meepraten over de rol van technologie in hun eigen leven en leren vliegen met drones op operamuziek. Ook organiseren kunst- en techniekstudenten een hackathon. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.