Ads Top

Nieuwe functies voor robotmaaier

Husqvarna, uitvinder van de robotmaaier, presenteert nieuwe functies die de toekomst van automatisch gazononderhoud zullen bepalen. Zo kun je het gazon indelen in zones, de biodiversiteit verbeteren en het maaigedrag aan laten passen aan jouw sociale leven.

De nieuwe functies zijn gebaseerd op Artificial Intelligence (AI), Automower Intelligent Mapping (AIM) en cloud computing.

et de nieuwe AIM-technologie wordt er een virtuele kaart gemaakt van het gazon. Je kunt het vervolgens via de app indelen in zones. Zo kun je de maaifrequentie en -hoogte per gazondeel aanpassen. Dat is een uitkomst voor wanneer je bijvoorbeeld een stuk van het gazon opnieuw hebt ingezaaid of er plekken zijn met veel schaduw. Ook kun je bepaalde zones uitsluiten van maaien waardoor het gras er lang kan worden en er allerlei wilde bloemen kunnen groeien die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere bestuivers. Zo combineer je een stadsweide in eigen tuin met een strak gemaaid gazon.

Een aantal updates is al beschikbaar voor de geavanceerde Automowers 405X en 415X als ook voor de all-wheel-drive modellen 435X AWD en 535 AWD. In 2023 verwacht Husqvarna EPOS te introduceren voor particuliere tuinen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.