Ads Top

Tilburg University nodigt kinderen uit voor speciaal college over robots

Na een pauze van twee jaar door Corona is de Kinderuniversiteit aan Tilburg University weer enthousiast van start gegaan. Kinderen van 9 tot 14 jaar kunnen op de universiteitscampus een college volgen van een echte professor over onderwerpen die voor kinderen belangrijk en interessant zijn. 

Op 13 april vindt een bijzonder kindercollege plaats na schooltijd. Vier wetenschappers vertellen over hun onderzoek naar robots: Waar kom je ze tegen? En kunnen ze de wereld beter maken? We starten met een robot-dansoptreden. Ook wordt Roosbot, het nieuwe kinderboek van professor Ton Wilthagen gepresenteerd.

obots spelen - soms ongemerkt - een steeds grotere rol in de maatschappij. Bij Tilburg University wordt hier veel onderzoek naar gedaan. Hoe kan een robot (chatbot) vragen beantwoorden als een mens? Kun je een nieuwe taal leren van een robot? Of je geheimen delen met een robot-vriend(in)? Deze vragen staan centraal tijdens de Kinderuniversiteit op 13 april van 15.00-16.15uur.

Ook presenteert professor Ton Wilthagen zijn kinderboek ‘Roosbot’ dat op 6 april uitkomt. Hierin maken we kennis met Roos. Ze is elf jaar en heel boos over hoe mensen met de wereld omgaan. Ze besluit dat ze geen mens meer wil zijn, maar een robot. Het boek is niet alleen heel spannend, maar kinderen leren ook veel over robots en kunstmatige intelligentie. Het boek wordt uitgegeven door de Tilburgse uitgeverij Zwijsen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.