Ads Top

Kunsthuid zweet op commando

De doorontwikkelde kunsthuid zweet waar en hoeveel de onderzoekers willen. Dit staat in het Angewandte Chemie artikel van Danqing Liu en eerste auteur Yuanyuan Zhan.

Een kunsthuid die op commando kan zweten kan tal van praktische toepassingen hebben. Een gelijkmatig zwetende kunsthuid kan helpen om de oppervlakte van robots te koelen. In sociale toepassingen kan het helpen om de robot zo mens-realistisch mogelijk te maken, en dan hoort zweten erbij. Of denk aan speciaal verband dat gecontroleerd medicijnen kan afgeven aan de menselijke huid, of aan een wondoppervlakte zoals een brandwond.

Die toepassingen worden alleen maar concreter doordat ze met deze nieuwe vinding in staat zijn om tot op enkele micrometers nauwkeurig te kunnen controleren waar de kunsthuid vloeistof uitscheidt. Dat niet alleen, maar de onderzoekers controleren nu ook hoeveel en hoelang de vloeistof door de kunsthuid wordt vrijgegeven, waar de vloeistof zich verzamelt en wanneer het tijd is om de vloeistof weer te absorberen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.