Ads Top

Ook in Thailand verdedigt Nederland komende week een grote voetbaltitel

De Oranje-leeuwinnen staan aan de vooravond van het EK in Engeland, maar zij zijn niet de enigen die namens Nederland als titelverdediger op een groot eindtoernooi gaan starten. 

Een kleine 10.000 kilometer verderop, in Bangkok om precies te zijn, speelt Tech United van de TU Eindhoven komende week, van 13 t/m 16 juli, om de wereldtitels robotvoetbal en zorgrobot tijdens RoboCup 2022. Tijdens het vorige WK in 2019 wisten ze beide titels te winnen. Kunnen ze die knappe prestatie dit jaar herhalen?

Eerlijk is eerlijk, de voetbalrobots hebben nog niet dezelfde fluwelen techniek als de vrouwen van Oranje, maa

r ze worden wel elk jaar een stukje beter en geavanceerder. Vorige maand speelde Tech United zelfs voor het eerst tegen een professioneel vrouwenteam van vlees en bloed, als afsluiting van het gewonnen EK robotvoetbal in Portugal.
Tegen de vrouwen van voetbalclub Vitória SC behaalden de voetbalrobots een knap gelijkspel (4-4) en wonnen ze zelfs de strafschoppenreeks, al moet daarbij worden aangemerkt dat de voetbalsters van Vitória SC niet op volle kracht speelden. Bekijk hier een samenvatting.

De wedstrijd tegen Vitória SC mag dan de boeken ingaan als een demonstratiewedstrijd, het feit dat de voetbalrobots in staat zijn om menselijke speelsters knap partij te bieden, zegt wat over de progressie die Tech United en het robotvoetbal doormaken. “Het is een mijlpaal. De robots zijn dus betrouwbaar genoeg om dit te kunnen.

In Bangkok komt ook de zorgrobot van Tech United in actie, in de zogeheten @Home-competitie. Hierbij moeten robots verschillende huishoudelijke taken uitvoeren en worden ze door een jury beoordeeld. De zorgrobot van Tech United, HERO, is ook hier de titelhouder, maar de concurrentie is dit jaar groot.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.