Ads Top

TU Eindhoven opent 's werelds eerste dronecafé

Vandaag opent Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) 's werelds eerste dronecafé op de campus van de universiteit. Het pop-up-café bestaat uit meerdere drones die bestellingen opnemen en serveren. Het café is een initiatief van 20 studenten onder de naam Blue Jay en onderdeel van een driedaags festival ter ere van het zestigjarig bestaan van de Eindhovense universiteit.

Tessie Hartjes, student en teammanager van het project: 'We moeten met zijn allen bepalen wat voor taak technologie in de toekomst krijgt. We nodigen het publiek daarom uit om tijdens hun bezoek daarover mee te denken.'

De TU/e bestaat 60 jaar en viert dat met een driedaags festival op de Eindhovense campus. Het Drone Café is dagelijks geopend (vrijdag 12:00 – 14:00 uur, zaterdag 12:00 tot 23:00 uur en zondag van 12:00 tot 18:00 uur.) Daarnaast wordt er door studenten gebouwd aan een wereldrecord bierkrattenbrug, zijn er optredens van Nederlandse topbands en verschillende demonstraties op gebied van technologie en wetenschap.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.