Ads Top

Twee keer zilver voor Tech United op RoboCup

Het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven is er niet in geslaagd hun wereldtitel te prolongeren op de RoboCup 2017 in Japan, het wereldkampioenschap voor intelligente robots. In een spannende finale verloor Tech United met 6-3 van grote concurrent Water uit China. Het was voor de Eindhovenaren de tiende WK-finale op rij. Het team kan met twee zilveren medailles naar huis, want ook in de competitie voor ‘hulp-in-huis’-robots behaalde het team met hun robot AMIGO de tweede plek.

De robotvoetbalfinale tegen Water, van de Beijing Information Science and Technology University, was bijzonder spannend. In de eerste helft waren de teams zeer aan elkaar gewaagd, het spel ging snel heen en weer. Tech United had meer balbezit, maar de verdediging van Water was ijzersterk en gaf weinig ruimte weg. Al binnen een paar minuten scoorde het Chinese team de 1-0, om na ongeveer tien minuten de score te verdubbelen tot 2-0. Tech United kwam vlak voor rust terug tot 2-1, met een prachtig afstandsschot van 'Frank de Moer'.

In de tweede helft trok Water de wedstrijd naar zich toe. Hun supersnelle robots lieten Tech United, die het van zijn techniek moet hebben, niet meer in zijn spel komen. Al binnen twee minuten scoorde Water de 3-1. Tech United deed wat terug met 3-2, maar Water bracht vanaf de aftrap direct weer het verschil naar twee doelpunten, 4-2. Om even later uit te lopen naar 5-2. De wedstrijd leek gespeeld. Vlak voor tijd scoorde Tech United de 5-3, maar ook nu maakten de Chinezen direct een tegendoelpunt, wat de eindstand op 6-3 bracht.

Teamcaptain Lotte de Koning liet na afloop weten vrede hebben met hun tweede plek. “Water was gewoon beter, ze hebben terecht gewonnen. We speelden onze beste wedstrijd van het toernooi, dus we zijn tevreden met onze prestatie.” Volgens De Koning maakten de Chinezen het verschil met hun verdediging en snelle robots. “Ze verdedigden erg goed en gaven ons geen ruimte om te voetballen. Hun robots zijn ook zo snel, ze hebben een dribbel in huis waarmee ze ons af en toe zo voorbij konden rijden.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.